Ik kom nog uit te tijd dat het aantal sportscholen nog op een hand was te tellen. Deze scholen werden dan ook bezocht door een bepaald uniek publiek. Iedere school had zijn eigen soort bezoekers en zijn eigen stijl en dit creëerde een unieke sfeer. Voor mij had het altijd zo mogen blijven.

Maar twintig jaar later, zijn we in een tijd beland waar sportscholen voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het toppunt of dieptepunt is Achmea Health Center. Een sfeerloze sportschool waar alles het “net niet” is.

Maar waarom, vraag ik mij dan zo af, komen er dan altijd nog bezoekers? Laatst kwam ik op de vergelijking met de Van der Valk restaurants. Met alle respect, culinair niet echt hoogstaand, maar op een of andere manier trekt dit nog steeds bezoekers. Hoe komt dat toch?

Het is eigenlijk heel simpel. Zonder gek te doen, heb je het idee dat je bij Van der Valk gezellig uit eten gaat. En dat is ook zo bij de Achmea clubs. Zonder gek te doen heb je het idee dat je sportief bezig bent. Kopieer dit en plak het zelfde concept door heel Nederland en je hebt een interessante business case. Goed gedaan hoor Achmea Health Center.
Leave a Reply.